april 17, 2018

Noget om forårsrengøring

Ny begyndelse, ny afslutning

Forår. Lysere dage. Længere dage. Livet er skønt!

Foråret markerer en ny begyndelse, ny energi – alt spirer frem igen.

Kan du også mærke på dig selv, at du har mere forårsenergi? Kan du mærke, hvordan ting begynder at spire hos dig?

Du føler dig måske mere kreativ, mere motiveret, og du har måske lyst til at få ting gjort færdigt, som har fået lov til at ligge i lang tid?

Hvad har du af hængepartier, som du med fordel kunne få kigget på?

Her er det, at forårsrengøringen kommer ind i billedet. For enhver ny begyndelse markerer samtidigt, at noget andet er slut.

Brug foråret som anledning til at fundere lidt over, hvad med fordel kunne være slut for dig?

Hvad kunne du give slip på, som ikke længere tjener dig?

Ryd op og smid ud!

Skal du fysisk gøre rent, rydde op og smide ud?

Der findes fantastiske bøger på markedet, som kan inspirere dig til at komme i gang på dette punkt: ud med gamle bøger, tøj, sko, nips eller andet som du ikke bruger længere, og som i virkeligheden bare forstyrrer din energi.

Hver gang du smider noget væk eller giver det videre til genbrug – hver gang du giver slip på noget, så gør det med taknemmelighed! Vær taknemmelig over, hvad præcis denne ting har givet dig af glæde, gode oplevelser, inspiration eller andet.

Jeg selv har gjort det til en vane at smide en ting væk eller give den videre til andre, hver gang jeg anskaffer mig noget nyt, f.eks. en ny bog eller et nyt stykke tøj. Denne regel virker for mig og gør, at jeg ikke bare lader ting hobe sig op, som jeg måske alligevel ikke bruger længere.

Hvis du har svært ved at give slip, så tænk på, at du nu skaber plads til nye spændende ting i din tilværelse.

Overvej at tage denne idé til dig som en ny god vane: Beslut dig for at bruge en halv dag hver måned, gerne i en weekend, til at få ryddet op et bestemt sted i dit hjem: tag en kommodeskuffe, et skab, skrivebordet, redskabsskuret osv. Din energi vil derefter flyde meget friere, og du vil opleve et øjeblikkeligt skift i den måde, du selv vibrerer på.

Giv slip!

Forårsrengøring kan med fordel også handle om andre aspekter af dit liv, der trænger til rengøring:

  • Er der tanker hos dig, som ikke bygger dig op?

Tanker er ofte baseret på frygt; vi tænker de samme tanker om og om igen og tankerne har derfor tendens til at holde os fast. En god øvelse til at blive lidt bevidst om dine tanker går ud på at vælge en bestemt dag og igennem hele dagen tage noter, hver gang du bliver bevidst om, at du tænker. Gå dit tankemønster efter i sømmene og se, om de gavner dig. Har du tendens til at spille lille? Kritiserer du dig selv? Har du tendens til at kritisere og dømme andre?

Meditation (er det et link?) er et fantastisk godt redskab til at give slip og rydde op i ubevidste tankemønstre.

  • Er der relationer, som måske ikke længere tjener dig?

Her er det ikke så let bare at smide væk, men overvej om du indgår i relationer, som mere dræner dig for energi, end de bygger dig op og inspirerer dig. Omgiver du dig med negative, sure brokkehoveder? Sladrehanke? Stil dig selv følgende spørgsmål: Hvorfor er du stadig sammen med disse energislugere? Hvorfor er du tilfreds med bare at nøjes? Hvad er du bange for? Er du bange for at give slip?

  • Er der mad eller drikkevarer, som ikke gavner dig? Tænk på, om du f.eks. bruger mad og alkohol til at overdøve og dulme visse følelser, som det gør for ondt at føle?

Alt dette er blot er par forslag til, hvilke områder af dit liv måske kunne trænge til en ny begyndelse.

Al forandring sker ét skridt ad gangen

Jeg foreslår, at du laver en lille skriveøvelse for at sætte processen i gang: Sæt dig godt til rette uden at du bliver forstyrret den næste halve times tid. Tag et par dybe åndedrag og luk blidt dine øjne et øjeblik. Tænk så over, hvor du med selvkærlighed og selvrespekt kan sige: Det har jeg ikke brug for længere, det tjener mig ikke mere? Skriv nu bare løs og skriv også, hvad du gerne vil have i stedet.

Hvad er du åben overfor?

Hvad vil du gerne have meget mere af?

Hvilke mål kunne du evt. sætte dig?

Hvad skal du give slip på for at gøre plads til alt det nye?

Sæt så intentionen – plant de frø, du gerne vil!

Vær derefter lidt tålmodig med dig selv. Al forandring kan være en smule angstprovokerende i starten men giver stille og roligt fornyet energi.

 

The question is not what you look at, but what you see.

Henry David Thoreau