januar 7, 2018

Noget om affirmationer

I et tidligere blogindlæg talte vi om visualiseringer som et effektivt redskab til at komme i kontakt med sin drøm eller sit mål på et mere underbevidst niveau.

Er du mon kommet godt i gang og prøver at lave din visualisering hver dag?

Som lovet kommer her endnu et fantastisk enkelt og effektivt redskab, som du kan bruge til at forstærke din indsats, så du hele tiden arbejder mod det mål, du har sat dig.

Kan du huske, at det altid gælder om at få sin underbevidsthed til at spille med, når man sætter sig et mål?

Ingen har brug for endnu et nytårsforsæt, som ikke blev til noget.

Endnu en lille fiasko. Endnu et lille nederlag.

Lad os så komme i gang!

I dag skal jeg fortælle dig om såkaldte affirmationer, som du med stor fordel kan indføre i dit liv.

Lige nu.

Affirmationer.

En affirmation er en stærk sætning, som du selv er forfatter til, og som støtter og løfter dig energetisk og følelsesmæssigt. Formålet med en affirmation er at understrege eller frembringe noget, som du virkeligt ønsker i dit liv.

En affirmation skal gentages igen og igen, masser af gange i løbet af en dag, og du kan vende tilbage til den når som helst og hvor som helst, du har brug for det. Den største virkning med din affirmation opnår du ved at sige den højt, mens du ser dig selv i øjnene i et spejl.

Ja, jeg ved godt, at denne øvelse kan være lidt grænseoverskridende, men prøv det – det tramper bogstaveligt talt nye stier i din hjerne.

Hjernen er nemlig så genialt indrettet, at den kan ikke kende forskel på virkelighed eller en forestillet virkelighed. Og din hjerne bliver god til det, som den gør ofte.

Et par spilleregler skal overholdes, når du laver din affirmation:

  • Den skal altid udtrykkes i 1. person ental (jeg-form)
  • Den skal altid være udtrykt i nutid
  • Den skal altid være positiv og må således ikke indeholde ordet “ikke”

Eksempler:

Hvis dit mål er at tabe dig, kunne en affirmation se sådan ud: Jeg er den eneste, der har kontrol over mine spisevaner. Jeg kan altid og med lethed modstå fristelser, hvis jeg vælger det.

Hvis du tit ligger søvnløs om natten: Jeg er ligeglad. Det gør ikke noget. Jeg hviler mig og kan godt klare mig med kun lidt søvn.

Hvis du ønsker dig flere penge i dit liv: Min indtægt stiger hele tiden og penge strømmer til mig fra uventede sider.

Lad mig til sidst være fuldstændig klar omkring affirmationer:

Der sker intet, hvis du bare laver dine visualiseringer og affirmationer og så ellers fortsætter med at leve dit liv, som om intet var hændt! Hvis du f.eks. vil være fri for stress, kan du selvfølgelig ikke bare fortsætte som før, mens du dagligt bruger din affirmation.

Der skal mere til.

Du må ikke opfatte dine affirmationer som en slags indkøbsliste, som du bare sender til universet og derefter forventer, at tingene bliver leveret lige til døren.

Sådan fungerer det ikke.

Det er faktisk ikke affirmationer i sig selv, der får tingene til at ske.

Affirmationer øger din vibration, så du bliver mere modtagelig og tuned ind på det ønskede mål. Du skal stadig hver eneste dag læne dig i retning af dit mål. Tænke: hvad er det næste lille skridt, jeg kan tage i retning af at komme i mål.

Og du skal handle på det, som du lige tænkte. Skrive det ned i din kalender. Hvornår skal dette skridt udføres? Hvordan skal du forberede dig på det? Vær helt konkret.

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med dine affirmationer.