Feminin balance

 

Der findes ikke noget bedre end kvinder, der er i balance og hviler i sig selv.

En kvinde som stråler, som har overskud, som er kærlig overfor sig selv og dem, hun er sammen med – hun er uundværlig for den nære familie, arbejdspladsen og hele samfundet.

Omvendt findes der nok ikke noget så ødelæggende, som en kvinde, som ikke kan mærke sig selv, som er stresset, har kort lunte, er irritabel, sarkastisk, vred, selvopofrende, og som skælder ud på alle og enhver – mest af alt på dem, som står hende allermest nær.

Kvinder har stor magt og ifølge Yogi Bhajan er hendes biologiske, fysiologiske, sociologiske og mentale kapacitet 16 gange stærkere end hos mænd – forudsat, at hun dyrker den og er bevidst om denne utrolige gave. Omvendt så har hun også 16 gange større mulighed for at ødelægge sig selv alt omkring sig!

Alene derfor bør du og jeg og alle andre kvinder prioritere højest af alt at være i balance så meget, det nu kan lade sig gøre, og i hvert fald øve os i at komme tilbage i balance – tilbage i alignment – så snart vi registrerer, at vi er kommet ud af kurs.

Det er min mission at hjælpe kvinder i ubalance med at tage personligt lederskab og gøre alt, hvad der står i deres magt for at finde tilbage til sig selv og deres essens.

shutterstock_184616183

“To be a woman requires a lot of strength. Your glandular system, your intelligence and your consciousness have to be extraordinarily strong so you can be on the winning side. All the strength of the Universe is within you. It cannot be found outside. Those who do not develop strength from inside cannot get it from outside either.” Yogi Bhajan

Enhver kvinde bør optimalt bruge tid på sig selv hver eneste dag! Hun bør virkelig prioritere at holde sit nervesystem stærkt og i balance; hende kirtler må være i topform og med ro og meditation kan hun sørge for sin mentale sundhed.
shutterstock_369425054

Kender du det?

Kvinder mærker ofte en udtalt utilfredshed i deres liv, selv om de måske objektivt set har al mulig grund til at være tilfredse.

Har du det også sådan? Hvad er det mon du søger? Jeg tror, jeg har svaret og du kender sikkert også selv svaret:

You are that which you seek.

Du har nemlig svaret inde i dig selv. Men du kan måske ikke længere finde det. Du har nemlig på et eller andet tidspunkt mistet kontakt med dig selv og mere eller mindre ubevidst sat dig selv til side for at hellige dig børn, mand, karriere.

Lyder der bekendt?

For mig er feminin balance først opnåelig, når vi som kvinder er i stand til at balance både den maskuline energi og den feminine energi. Både mænd og kvinder har disse to energier i sig, men det er sådan, at kvinder har ”hovedfag” i den feminine energi og mænd har tilsvarende ”hovedfag” i den maskuline energi.

I den vestlige verden er det desværre næsten udelukkende er den maskuline energi, som vægtes: Den feminine energi er mere nice to have end need to have.

Vi skal fremad og kun fremad; vi skal være fokuseret, ét mål efter det andet; vi skal sørge for høj økonomisk gevinst; vi er kun noget, hvis vi yder noget; vi sammenligner os med hinanden og lever i evig frygt for ikke at være gode nok.

Den maskuline energi med al dens drive og målrettethed er super god og vigtig, for at vores samfund udvikler sig. Men vi må ikke være i denne maskuline energi hele tiden, for så bliver det rigtigt farligt – især for os kvinder.

Hvis kvinder tror, at de skal arbejde som mænd, tænke som mænd, have sex som mænd, ja så mister de simpelthen sig selv. Deres nervesystem tager stille og roligt skade. Deraf følger den foromtalte utilfredshed, vrede, irritation, sarkasme og ikke mindst udbrændthed og stress, som mange kvinder oplever.
shutterstock_113753881.jpg

Kvinder, som lever som mænd, risikerer at miste sig selv og kan til sidst ikke finde tilbage til sig selv og sin essens som kvinde, fordi de er opdraget i et samfund, som i høj grad er tilpasset mænd, lavet af mænd og for mænd. De er opdraget til at tro, at svaret på det, de søger, altid skal findes udefra i form af f.eks.  karriere, kæreste, ægtemand,  børn m.m.

Husk: You are that which you seek.

Et wake up call.

Hvis ikke før, som mærker kvinder i overgangsalderen ofte en høj grad af utilfredshed, og stiller sig selv par meget vigtige spørgsmål: Er det det her, jeg vil? Er det her godt nok for mig?

De mærker også et stigende behov for at skabe noget nyt. Faldet af østrogen gør dem mere målrettet og derfor må vi betragte denne overgangsfase som en slags fødselskanal: noget nyt vil gerne spire og vokse sig stort og stærkt.

Dette er portalen til dine mest powerfulde år!

Hvis dette er en overgang, hvad er det så en overgang til?

“We must be willing to let go of the life we planed as to have the life that is waiting for us.” Joseph Campbell

shutterstock_57740512.jpg

Hvordan kan jeg hjælpe dig til at tage personligt lederskab og genfinde din feminine balance?  Jeg kan f.eks. tilbyde:

Individuelle forløb for kvinder i alle aldre. Samtaler, meditation samt enkelte forløsende øvelser.

Kundalini yoga-forløb med brug af øvelser, meditation og mantra.

Kortere eller længere forløb hvor vi blander den coachende samtale med øvelser på yogamåtten. Dette er en powerfuld kombination!

Kvindecirkler for overgangskvinder. Vi deler vores erfaringer om overgangen. Giver slip på det stereotype billede om kvinders overgangsalder som kun handler om farvel til skønhed og fed sex, og siger ja til glæde, overflod og kreativ genopfindelse!